Menu

En elsket klubmand er gået bort

image
23. august 2022 kl. 22:27

Det er med stor sorg og chok, at Lyngby Boldklub har modtaget meddelelsen om, at Jan Kierulf pludselig og uventet er gået bort lørdag d. 20. august 2022. Jan blev født den 15. april 1952, og fejrede dermed sin 70-års fødselsdag tidligere på året.

Jan Kierulf var i Lyngby Boldklub kendt som den gode kammerat, det ordentlige menneske og den humørfyldte og sjove klovn. At han var en sjov klovn, var og er et kompliment. Jan dannede nemlig i 32 år makkerpar med Bo Bjerregård som klovneduoen Charlie og Binalto, også kendt som Cirkus 3. De blev kendt i 80’erne, hvor de på DR TV sammen med klovnen Alfredo underholdt børn og voksne med deres skøre og skæve indslag, og de kom siden vidt rundt i landet og bragte glæde hos børn og ældre.

Også i Lyngby Boldklub skabte Cirkus 3 glæde, for duoen underholdt blandt andet på Fodboldskolen og ved Forældreforeningens julearrangementer. Jan var den eminente julemand. Han var desuden konferencier, dog som ’himself’, da mere end 700 gæster fejrede vores 90-års fødselsdag i 2011. Cirkus 3 udlejede også telte, hvilket Lyngby Boldklubs partnere fik selvsyn for ved oprykningskampen tidligere på året mod Fredericia. Der stillede Jan sine mange Cirkus 3-telte til rådighed for den store fest.

For et par år siden mistede Jan sin elskede hustru Ulla efter langvarig sygdom. Passende for deres liv sammen var, at de begge havde varme, godhed, omsorg og interesse for mennesker omkring dem. Det tog naturligvis hårdt på Jan, men han var en fighter både på og uden for banen. Få dage før sin pludselige død måtte Jan så tage afsked med Cirkus 3-makker Bo, også kendt som Charlie. Først hans livs kærlighed… og nu hans makker i mere end 30 år. Sorgen må have været ubærlig. Vi finder en smule trøst i, at Jan sov stille ind.

Jan var Lyngby Boldklub fra barnsben, og han brugte mere end 60 år i klubben. Han rykkede fra ynglingeholdet op på 1. holdet i 1971, men havde debuteret på holdet før det. Et brækket ben gjorde ham ukampdygtig fra han var 19 til 22 år, men som 23-årig fik han igen enkelte kampe på 1. holdet. Herefter blev han som 25-årig spillende træner for Lundtofte Boldklubs sjællandsseriehold. Spillere og ledere fra Lundtofte Boldklub, der kendte Jan, deler med garanti det chok og den sorg, som hans alt for tidlige død har givet. Jans far Julius, blot kendt som Julle, var også frivillig leder, herunder en årgang holdleder for 2. holdet samt ungdomstræner.

Jan spillede i alt 52 divisionskampe for Lyngby Boldklub i 2. og 3. division. I 1978 var han som libero fast mand på 2. divisionsholdet, der med en ny generation talentfulde Lyngby-spillere sluttede på 5. pladsen, og i 1979 var han med 10 kampe med til at sikre vores første og historiske oprykning til landets bedste række. Han var vores anfører i sidste halvdel af 1978 og de første kampe af 1979. Omkring den tid blev professionel fodbold indført, men Jan spillede som amatør. Derfor fik han og de øvrige amatører ikke del i de præmiepenge, som klubben dengang tilspillede sig via placeringer.

Et af højdepunkterne i fodboldkarrieren var, da han blev indskiftet i showkampen mod Arsenal FC i 1979 i Idrætsparken. Den optræden var han naturligvis stolt af, men stolt var han også af, at han i 1979, som 27-årig Lyngby-spiller var en del af OL-truppen, der skulle spille OL i Moskva året efter. Olympiadeholdet, blev det kaldt.

Efter den aktive (seriøse) karriere var Jan i mange, mange år holdleder i Oldboysafdelingen. Som professionel klovn fik de hold Jan ledede derfor i ny og næ påsat den interne holdbetegnelse ”Klovneholdet”. Det var et kompliment, for Jan nød stor respekt fra alle – både som holdleder og som spiller. Og han var jo klovnen Binalto. Vores Jan. Vores Kierulf. Jan stoppede som holdleder i 60+ afdelingen tidligere på året, men var så sent som i torsdags til træning.

Fredag aften havde Jan været til fodbold på Lyngby Stadion som så ofte før. Denne fredag var det i selskab med sine gode fodboldkammerater fra Oldboysafdelingen for at se 1. holdet spille i 3F Superligaen mod FC København. Jan og hans fodboldkammerater fra 60/65+ holdene fulgte nemlig 1. holdet trofast hjemme som ude. Spillede 1. holdet på Falster, i Køge eller Helsingør, kørte Jan gerne med holdkammeraterne for at bakke op.

Jan var en fast del af Lyngby Boldklub. Som aktiv oldboys- og veteranspiller, som holdleder i Oldboysafdelingen, som tilskuer og fan, som meningsdanner og som frivillig ildsjæl ved klubbens forskellige projekter. Han var blandt andet fast deltager i korpset af Oldboysafdelingens frivillige, som nu i mange somre har hjulpet til ved Det Kongelige Teaters forestillinger i Ulvedalene, og så var han ofte dirigent ved Oldboysafdelingens generalforsamlinger.

I september 2021 var han udtaget til Lyngby Legends-kampen og blev hyldet foran 1.500 tilskuere. Nogle uger før kampen bemærkede Jan: ”Det vil glæde mig at spille i forsvaret sammen med Tauber og Brandrup. Dem har jeg fulgt selv.” Det blev en realitet. På lørdag skulle Jan have deltaget i vores forsinkede 100-års fest sammen med sine holdkammerater, klubvenner og klubveninder. Den festligholdelse bliver nu uden Jan, men han er med i tankerne.

Jan Kierulf var vitterligt indbegrebet af godheden selv. Der var intet ondt i ham, og han var fyldt med varme, omsorg og interesse for andre mennesker. Han var ét af de mennesker, man aldrig oplevede ’lod en finke ryge af panden’.

Vores tanker og dybeste medfølelse går til Jans familie, venner og holdkammerater. Specielt til hans datter Maria, som nu må leve uden sin elskede og kærlige far. Jan var elsket af alle der kendte ham. Må hans behagelige og kærlige personlighed stå som et forbillede for os i Lyngby Boldklub. Æret være Jans minde.

Jan bisættes tirsdag d. 30. august kl. 13.00 i Lyngby Kirke. Efterfølgende er der mindesamvær i Carl Ras Lounge på Lyngby Stadion.

/Oldboysafdelingen

Her bruger vi cookies. Det er en lille tekstfil, der husker dine indstillinger, så du får en bedre brugeroplevelse og præsenteres for relevant indhold. Vi bruger primært cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Når du klikker dig videre på siden, accepterer du dette.
Luk