Menu

Forældreregler

 

Udviklingsmiljø og Forældre

"Bedre Børnefodbold" i Lyngby Boldklub er bl.a. et forsøg på at bringe fokus et andet sted hen i forhold til børnefodbold.

De senere år har fokus i børnefodbold i stadig højere grad været et spørgsmål om, hvor mange kampe og titler man kan vinde. Det vil vi gerne være med til at lave om på. Vi vil gerne flytte fokus til:

Udvikling, udvikling og udvikling i et trygt og rart miljø!

Børn skal have lov til at vinde og tabe i fodbold på deres præmisser. Vi mener, at børns præmisser bl.a. er sjov, glæde, få spillere på hvert hold, små baner, mange mål, mange valgsituationer og udførelse af tekniske detaljer.

I forældre er en meget vigtig del af at få disse præmisser i centrum. Jeres opførsel, positiv som negativ, forplanter sig til børnenes oplevelse og succeskriterium for deltagelse. Vi har derfor valgt at indføre et antal forældreregler, alle Lyngby forældre skal følge. Vi håber, I vil tage positivt imod dem og opfatte dem som en del af ”Bedre Børnefodbold” til børnenes fordel.

God fornøjelse med fodbolden og husk at nyde både børnenes korrekte og mindre korrekte valg i spillet.

 

Forældreregler

  • Ingen vejledning af boldholder – lad børnene selv vælge, hvad de vil gøre med bolden
  • Ingen styring via joystick – vi ved alle, hvad der er den bedste løsning, når vi står ude på linjen, men lad børnene selv om at vælge. Kun på den måde kan de lære at træffe de rigtige valg
  • Vær positiv – børnenes glæde ved spillet er meget afhængig af omverdenens accept og ros
  • Spørg til børnenes oplevelser – Hvad var godt? Hvad var mindre godt? Spørg til andre emner end resultatet
  • Ros udførte detaljer, fjern fokus fra kampens resultat – fokusér på det, børnene selv kan.